Proizvodnja

Vekovna tradicija u gajenju voća, pogodan geografski položaj , osunčanost prostranih padina, plodna kotlina reke Zapadne Morave, kao i prisustvo priznatog Čačanskog Instituta za voćarstvo, garancija su uspešne i savremene proizvodnje jabuka.Najviše zastupljene sorte jabuke su ajdared i zlatni delišes koje čine 80% ukupnog sortimenta, dok su u manjem procentu zastupljene sorte kao što su greni smit, jonagold, gloster, mucu i dr.

Pored jabuke zastupljene su i druge voćne vrste kao što su:
– šljiva (čačanska rana, čačanska lepotica, čačanska rodna, stenlej);
– nektarina (fantasia, caldezy);
– kruška (viljamovka, konkord, kaluđerka, junska lepotica, butira);
– kajsija (mađarska najbolja);
– trešnja (regina, burlat, stela, čarna);
– višnja (šumadinka, obrađinska);
– jagoda (antea, clery).

Čačanska jabuka poseduje savremenu ULO hladnjaču, kapaciteta 1.250 tona sa kontrolisanom atmosferom i velikim manipulativnim prostorom. Najveća prednost se ogleda u tome što omogućava dugotrajno skladištenje plodova i stvara mogućnost prodaje plodova u pravom trenutku, kada je i najpogodnija cena na tržištu, naravno, bez gubitaka u kvalitetu ploda.

Ono što je veoma važno istaći je i to, da kvalitet našeg voća prati i standard o bezbednosti hrane ISO 22 000, što podrazumeva i HACCP sistem. Članovi Čačanske jabuke u proteklom dugogodišnjem periodu izvoze voće u zemlje Ruske Federacije i plasiraju robu u poznate trgovinske lance uz poštovanje zahteva kupca.

proizvodnja